GV Založba

Preskoči v glavno vsebino »

  • Knjigarna: 01 30 91 820
  • Dogodki: 01 30 91 816
Setting
 
Košarica ( 0 )
Košarica

Vaša košarica je prazna

You're currently on:

Splošno davčno pravo

Prednaročilo

Splošno davčno pravo

Urednika: dr. Erik Kerševan, dr. Jernej Podlipnik

Avtorji: Alenka Dolinšek, dr. Janez Čebulj, dr. Janja Hojnik, Nika Hudej, Nataša Jeromel Fišer, dr. Erik Kerševan, dr. Polona Kovač, dr. Jernej Podlipnik, Mateja Špes, dr. Bruna Žuber

brez DDV: 315,33 EUR z DDV: 331,10 EUR
-
+

Prednaročniška cena velja ob naročilu in plačilu do 31. julija 2022.

Priznani teoretiki in praktiki bodo v obsežni znanstveni monografiji obravnavali izbrane temeljne teme splošnega davčnega prava. Knjiga bo v oporo pri delu pri konkretnih zadevah tako zaposlenim v davčnih organih, odvetnikom, davčnim svetovalcem kot na sodiščih, uporabna pa bo tudi kot študijski pripomoček na fakultetah in kot vodilo pri oblikovanju davčnih norm.

 

Priznani teoretiki in praktiki bodo v obsežni znanstveni monografiji obravnavali izbrane temeljne teme splošnega davčnega prava. Zaradi izrazite dinamičnosti tega pravnega področja bodo opisu veljavne ureditve in prakse dodali prikaz temeljnih pravnih izhodišč, ki bodo v pomoč pri njunem prihodnjem razvoju. Zato bo knjiga v oporo pri delu pri konkretnih zadevah tako zaposlenim v davčnih organih, odvetnikom, davčnim svetovalcem kot na sodiščih, uporabna pa bo tudi kot študijski pripomoček na fakultetah in kot vodilo pri oblikovanju davčnih norm.

V knjigi bodo podrobno pojasnjeni temelji materialnega in procesnega davčnega prava. Predstavljene in strokovno obravnavane bodo pravne značilnosti davčnega razmerja, ustavna in zakonska načela obdavčenja, uporaba prava Evropske unije na davčnem področju in pravni davčni sistem glede na različne vrste javnih dajatev. V okviru procesnega dela pa bodo obravnavana izhodišča in procesna načela davčnega postopka, pravni vidiki udeležencev davčnih postopkov in njihove pravice, značilnosti različnih postopkov obdavčenja ter pravna sredstva davčnega procesnega prava.

 

Vezava: trda

ISBN:

Št. strani:

Leto izdaje: 2022

  • Popolna ponudba raznovrstnih pravnih vsebin
  • Dolgoletna tradicija z vami že od leta 1958
  • Pomoč pri nakupu 01/ 30 91 820

Kategorije
LEXPERA d.o.o.

Tivolska cesta 50

1000 Ljubljana

DŠ: SI27683893

E-mail: prodaja@gvzalozba.si

Telefon: 01 30 91 820

Fax: 01 30 91 815